Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
15 oktober 2012 under Noterat | kommentera

Mo Yan säljer ut i Kina

red red

Efter att det i torsdags blev klart att Mo Yan får Nobelpriset i litteratur sålde ”Det röda fältet” och hans senaste bok  ”Frog” slut på fredagförmiddagen hos flera stora bokhandlare i Kina, både fysiska och online, skriver China Daily. Mo Yan är redan en relativt populär författare i Kina och ”Frog” har hittills sålt i över 200.000 exemplar. En analytiker gör bedömningen att uppmärksamheten kring Nobelpriset kommer öka försäljningen av Mo Yans böcker mellan 15 till 30 procent.

Intressant nog smittade Mo Yans Nobelpris också av sig på kultur- och mediabranscherna generellt i Kina. Under fredagen steg aktiepriset på företag inom dessa sektorer snabbt, ledda av Shanghai Xinhua Media vars aktie ökade med tio procent, rapporterar China Daily.

Kommentera
6 oktober 2011 under Noterat | kommentera

Min favoritpoet

Tobias Tobias

Jag brukade i ett par år åka omkring med Tranströmers samlingsvolym i pocket för att alltid ha den till hands. Jag har till och med flera ex av den, för att den skulle vara tillgänglig på olika platser ifall jag inte hade packat ner den.

Och det där vanliga kulturekonomiska resonemanget om hur många böcker som Bonniers nu kommer sälja? Det skiter jag i just nu.

”Jag kör ner händerna i mina haydnfickor och härmar en som ser lugnt på världen.”

Fin dag denna.

Kommentera