Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
16 september 2011 under Noterat | kommentera

Generatorkonferensen 15-16 november

red red

Den årliga Generatorkonferensen som fokuserar på de kulturella och kreativa näringarna äger i år rum i Norrköping den 15-16 november. Årets konferens har ett tredelat tema och nytt för i år är att några utländska aktörer även har bjudits in varför delar av programmet är på engelska.

Under det första temat, ”Vid kärnan till kreativitet”, ligger fokus på de som är verksamma inom KKN och talar gör bland annat The Ark och arkitekten Kai Piippo. Det andra temat, ”Kreativitet – en värld av möjligheter”, berör hur KKN kan bidra till samhällsutveckling och trender på området. Talar gör bland annat professor Pier Luigi Sacco som myntat begreppet Kultur 3.0 som betonar kulturellt deltagande. Det sista temat, ”Det är såhär vi gör det. Människor och metoder”, fokuserar på hur KKN kan utvecklas och hur man kan skapa möten. Talar gör bland annat professor i urbanforskning Göran Cars. Du kan läsa mer om talarna här.

I programmet finns det även några öppna platser där det är meningen att deltagarna ska ha möjlighet att komma med förslag om inspirerande projekt som kan tas upp på konferensen.  Kom in med tips och diskutera på Generators Facebook-sida.

Anmälan till konferensen kan göras här.

Kommentera
6 september 2011 under Noterat | kommentera

Urpremiär för Kreatörskaravanen

Tobias Tobias

Tack till er som var med under premiäromgången av Kreatörskaravanen i Stockholm. Jag var ”färdledare”, stod och balanserade på bänkar vid Nytorget i Stockholm och försökte funka som en kombination av turistguide och diskussionsledare. Inte helt olikt de utbildningar som jag och Emma har haft för Volante Academy (jag har till exempel samma kostym här som senast).

Studiebesöken blev kanon. Vi försökte visa på spännvidden av företag inom kulturella och kreativa näringar. Hur svårt det är att dra alla över en kam, och det gäller framför allt inte att branscherna skiljer sig åt, utan att drivkrafterna och strukturerna varierar så.

Kreatörskaravanen är en utbildningsdag om kulturella och kreativa näringar där studiebesök hos olika företag varvas med teoretiska pass. Tillväxtverket finansierar pilotomgången. Generator är arrangör och har utvecklat utbildningen ihop med Volante och Adventum Kompetens. Karavanen kommer genomföras fler gånger och ni kan skicka e-post till info[at]generatorsverige.se för mer information. Nästa gång blir i Östersund i slutet av oktober.


Kommentera
21 juni 2011 under Noterat | kommentera

Generator lanserar ny webb

red red

Kommentera