Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?

Emma Stenström

Gör: Skriver, läser, forskar, föreläser och undervisar.

BokBubbelhoppa. En metod för att förstå andra.

Titlar: Docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, krönikör i Dagens Industri samt, i mån av tid, frilansande skribent/föreläsare. Har tidigare varit gästprofessor vid Konstfack samt biträdande rektor vid Handelshögskolan.

Forskar om: Kulturekonomi och företagshumaniora, s k ”Business Humanities”.

Undervisar i: Initiativtagare till det tvärdisciplinära programmet Global Challenges som alla studenter på Handelshögskolan läser. Annars organisation och ledarskap, samt design och innovation, liksom om konst, kultur och företagande.

FöreläsningarBubbelhoppa, Att leda kreativitet, Meningsskapande innovation, Mänsklig utveckling för hållbarhet (läs mer om föreläsningar här).

Bloggmoral: Undviker (för det mesta) att hänga ut individer, bloggar sällan om det privata och refererar aldrig till saker jag har fått höra i förtroende eller som del av forskningsprojekt (om det inte är offentligt material). Ser bloggandet som en del av den “tredje uppgiften”.

Utbildning: Doktors- och civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm; forskarutbildning vid École des HEC i Montréal; MBA-studier vid University of Western Ontario i London, Ontario, samt litteraturvetenskap vid Stockholms universitet.

Praktisk skolning: Har arbetat i finansbranschen; varit vd för Föreningen Kultur och Näringsliv; programledare för SVT:s konstprogram “Arty” samt suttit i styrelsen för bl a Kulturrådet.

Uppväxt: Uppsala, i en klassisk akademikerfamilj på Luthagen – med hund. En boxer.

Bor: I hjärtat av Södermalm, Stockholm.

Favoritplatser: Mariatorget & Montréal. Avskyr Kansas!

Favoritlag: Lagen om yttrandefrihet.

Familj: Sonen Puh.

Favoritmusik: Det mesta som man inte enkelt kan placera i en kategori.

Finaste utmärkelse: “Årets lärare”, framröstad av studenterna på Handelshögskolan.

Kontakt

Emma.Stenstrom [at] hhs.se