Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
7 februari 2019 under Samtal | kommentera

SAMTAL/LARS LINDKVIST: Självförverkligande bakom privata konsthallar

Tobias Tobias

Professorskollegan Pierre Guillet de Monthoux kallar den för ”En fantastiskt bra, kul och nyttig bok”. Glaskonstnären Bertil Vallien: ”En fin och intressant inventering av hallar och folk som tror på konsten”.

Författare är en person som ni stött på tidigare här på Kulturekonomi-bloggen — Lars Lindkvist, professor vid Linnéuniversitet, dessförinnan Copenhagen Business School.

Nu är han aktuell med en ny bok Avtryck: Kulturentreprenörer, konsthallar och mecenater, skriven ihop med forskningskollegan David Calås.

Kulturekonomi-läsarna har fått specialpriset 149 kronor under februari via den här länken (ange rabattkoden ”avtryck” vid utcheckningen). Boken också beställas via Adlibris och Bokus.

Lars Lindkvist talar för övrigt idag vid konventet Folk och kultur (torsdag 7 februari kl 11.30). Det seminariet spelas in av UR Samtiden.

Emma nämnde honom för tio år sedan (som en av hennes ”favoritforskare på det kulturekonomiska fältet”) och för sex år sedan gjorde vi här på bloggen ett samtal med honom då boken Kulturens kraft för regional utveckling kom ut på engelska ( ”The Value of Arts and Culture for Regional Development. A Scandinavian Perspective”).

Läs intervjun här: Ökade satsningar på konst och kultur i skolan behövs (2013-04-05)

***

Vi ställde några frågor till honom om nya boken. Det är en berättelse om några hjältar som kämpat hårt för att sätta ett avtryck. Både sitt eget — liksom konstens avtryck generellt.

Det är många fascinerande och inspirerande historier som berättas.

Vem ska läsa boken?
Man kan läsa boken utifrån flera perspektiv och den riktar sig till studenter, beslutsfattare, blivande kulturentreprenörer och verksamma inom de kulturella och kreativa näringarna och inte minst de kulturintresserade besökarna till konsthallar och konstmuseer.

Läs hela samtalet här.

 

Avtryck-Omslag-Danskt band-Tryckoriginal-180816.indd

 

 

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas