Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
30 juni 2013 under Noterat | kommentera

Tillbaka

Emma Emma

Jag är tillbaka. Vid midnatt går mitt förordnande som biträdande rektor vid Handelshögskolan i Stockholm ut – och jag har valt att inte förlänga det. Nu återgår jag till min tillvaro som forskare, lärare och frilansande skribent och föreläsare. Det känns helt fantastiskt!

Anledningen till att jag tog uppdraget var att jag ville förändra grundutbildningen vid Handelshögskolan; jag ville bredda den, ge studenterna en stadigare och stabilare grund att stå på, lite ”bildning”, om man så vill – och åtminstone grundläggande kunskaper i ämnen som ekonomisk historia och annan humaniora.

Efter tre år är det bara att konstatera att jag har misslyckats. Ett tag såg det lovande ut, men när rektor Rolf Wolff – av helt outgrundlig anledning! – fick sparken, tappade jag allt hopp. Nu orkar jag inte försöka förändra Handels mer. Nu struntar jag i det.

Från och med nu kommer jag att ägna mig åt forskning samt åt att göra så bra kurser som möjligt; åt verksamheten istället för internpolitiken, helt enkelt. Dessutom kommer jag att ha mer tid för uppdrag vid sidan av, och jag har redan ett par spännande på gång.

För att inte tala om hur kul det ska bli med forskningen. Sommaren ägnar jag åt ett – än så länge hemligt – projekt. Dessutom arbetar jag vidare inom ABC, Center for Arts, Business, and Culture, dels tillsammans med Erik Wikberg i ett projekt om konst och reklam, dels tillsammans med Filip Wijkström i ett projekt om civilsamhälle och kultur. Och så har jag ett nystartat samarbete med några andra kollegor, som än så länge går under beteckningen ? – och som handlar om mer existentiella aspekter.

Men mer om alla projekt – och allt annat spännande – senare. Nu är det Almedalen som gäller. Ses vi?

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas