Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
12 december 2012 under Noterat | kommentera

Omsättning vs lönsamhet

Tobias Tobias

Intensiva och långa dagar. Julefriden får som alltid vänta till julhelgen. Jag har nog vistats i deadlinedimmor under december i hela mitt jobbliv.

Vi påbörjar en rad spännande utredningsuppdrag samtidigt som vi sammanställer en rapport om kreativt kapital, med Emma och Lars Strannegård som redaktörer, liksom både statistik om modebranschen och musikbranschen. För den senare handlar det om uppdatering. För modebranschen är undersökningen ny och metoden skiljer sig.

Vad vi kompletterar med är bland annat en lönsamhetsanalys utöver att enbart prata om omsättning totalt. Hur det går för modevarumärken handlar inte bara om hur bra deras kollektioner är, utan inte minst försäljning och lagerhantering.

Vi använder som redskap DuPont-metoden och för mig är det ett kärt återseende. Få modeller illustrerar så kärnfullt hur det går för ett företag. I den här ska vi plotta in 16 av de företag som brukar få representera ”det svenska modeundret”.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas