Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
27 november 2012 under Noterat | 1 kommentar

Missade möjligheter? (Om debattartikeln)

Tobias Tobias

image

Svenska Dagbladet idag, debattsidan Brännpunkt. Hela versionen publiceras dessutom på webben här.

Handlingsplanen för kulturella och kreativa näringar handlar inte bara om några branscher, utan om att modernisera synen på företagande generellt.

Sedan är det en sak för sig att näringsministern inte bättre rundar av den här handlingsplanen genom att åtminstone peka lite visionärt framåt, i stället för att bara säga att nu ska vi går över till ordinarie främjarverksamhet, eller hur det nu var hennes statssekreterare uttryckte sig igår på Generatorkonferensen. Om det är något jag tar med mig från årets Generator är det just detta klumpiga avslut: nej, det blir inget mer.

Men kanske kommer det inte spela så stor roll. Joppe Pihlgren, en av de få som varit på alla Generator-konferenser (ihop med mig och Nicke Lundmark, vem mer?), sa att nu kanske det tvärtom blir så att nu vet man, nu kan man köra vidare ändå på sitt sätt.

Fast några bra delar skulle nog behöva uppmuntran och direktiv. Emma har särskilt pekat på olika utbildningssatsningar.

  1. By Mellanåret 2013 (men gott nytt år ändå) | Kulturekonomi on januari 11, 2013 at 11 januari 2013

    […] ut. Något som dröjde och dröjde, men aldrig kom. Det föranledde min och Emmas debattartikel om missade möjligheter i slutet av november, och om det senare kom en formulerad fortsättning så kändes det nästan som […]

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas