Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
21 september 2012 under Noterat | kommentera

Kort om kulturbudgeten

red red

Det blev blandade besked i kulturbudgeten som presenterades igår. Budgeten omfattar 6,8 miljarder totalt och den största nyheten var att skapande skola utökas till förskoleklass. Anslag om 80 miljoner till Umeås kulturhuvudstadsår 2014 och 30 miljoner till Nobelmuseet var sedan tidigare kända. Det blir däremot inte några ökade anslag till regionerna. Med tanke på de ökade administrativa kostnaderna samverkansmodellen innebär är vissa oroade att det i praktiken innebär en risk för nedskärningar. Det ser dock ut som att den återkommande stötestenen med scenkonstens pensioner är på väg mot en lösning.

Sett ur ett KKN-perspektiv är det det fortsatta uppdraget till Svensk Form att främja svenskt mode som sticker ut lite. En miljon till att framför allt se till att unga designers är representerade i internationella sammanhang. Det blir också Kulturanalys som tar över hanteringen av den officiella kulturstatistiken. Läs mer om och ladda ned hela budgeten.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas