Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
20 september 2012 under Noterat | kommentera

Nordisk portal för riskkapital inom KKN

red red

Igår eftermiddag lanserades två nordiska initiativ för att skapa finansieringen inom kulturella och kreativa näringar. Det första är en gemensam portal för företag inom kulturella och kreativa näringar och potentiella investerare och affärsänglar. Tanken med portalen är att företag ska kunna ladda upp sin affärsidé och -plan som sprids i investerarnätverket. Bakom initiativet står Kreanord, nordiska ministerrådets nätverk för kulturella och kreativa näringar och CKO (Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi).

Det andra initiativet är crowdfunding-plattformen Manymade som är specialinriktad mot KKN. Manymade är icke vinstdrivande och bakom projektet står Majken Overgaard och  Olof Werngren. Frågan är dock om en ytterligare plattform behövs i Norden, den lilla medlemsbasen verkar hittills vara ett problem för de nationella crowdfundinginitiativ som redan finns.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas