Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
18 september 2012 under Noterat | kommentera

Konstbaserade inkubatorer

Emma Emma

I USA har nyligen National Science Foundation (typ Vetenskapsrådet) beviljat stöd till konstbaserade inkubatorer i syfte att stimulera kreativitet och innovation.

Projektet fick häromdagen uppmärksamhet i Huffington Post och såhär beskrev Harvey Seifter det nyss i ett mejl:

The incubators — hosted by San Diego’s Balboa Park Cultural Partnership, Chicago’s Museum of Science and Industry and Worcester’s EcoTarium — will bring together 30 cross-disciplinary innovation teams of STEM professionals, artists, educators, business leaders and students. The teams will learn arts-based techniques for generating, transforming, prototyping and communicating creative ideas and apply them to STEM-related civic innovation challenges. Participants will also collaborate on the development of new educational projects integrating arts-based approaches into STEM learning. Innovation festivals, art/science symposia and a traveling interactive exhibition will reach audiences across the country (and, hopefully, around the world!) with compelling stories about innovation at the intersection of art, science and learning.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas