Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
15 augusti 2012 under Noterat | kommentera

Turismexporten fortsätter att öka

red red

Under Almedalsveckan presenterade Tillväxtverket siffror om hur mycket turisterna spenderar när de reser i Sverige.  Under 2011 uppgick den totala omsättningen av turismen till 264 miljarder kronor vilket var en ökning med 6,4 procent sedan föregående år. Av dessa stod utländska besökare för 98,8 miljarder kronor, en ökning med 9,3 procent. För att sätta in siffrorna i ett perspektiv innebär det att turismexporten är cirka 45 procent större än järn- och stålexporten och mer än dubbelt så stor som personbilsexporten.

Bland de utländska turisterna är det finländarna som i genomsnitt spenderar mest när de besöker Sverige, cirka 1045 kronor per peson och dag. Efter finländarna kommer turister från Norge, 884 kronor per dag, och USA, 829 kronor per dag.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas