Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
2 augusti 2012 under Noterat, Utblick | 2 kommentarer

Just nu i Boston: AoM

Emma Emma

Jag befinner mig i Boston, USA, för att delta i Academy of Management, världens största konferens för företagsekonomiska akademiker. Och jag har bestämt mig för att bara gå på spännande saker och fullkomligt strunta i vad jag ”borde” gå på.

Mina två huvudspår är Management Education, av naturliga skäl, och Management & Spirituality, av rent intresse. Jag har två egna sessioner, en där jag – tillsammans med en massa andra – ska diskutera behovet av humaniora i ekonomutbildningar, och en där jag ska presentera vårt samarbete mellan Handelshögskolan, Dans- och Cirkushögskolan & Cirkus Cirkör.

(Den sistnämnda har faktiskt Wall Street Journal visat intresse för och det är jag mäkta stolt över. Det är trots allt 10 000 deltagare – och hur kul är det inte att Wall Street Journal, som är här och bevakar, hittar just mitt lilla papper och kontaktar mig??? Även om det säkert inte blir något.)

Ärligt talat är det sällan jag brukar vara såhär peppad för konferenser. Jag kan knappt vänta tills det drar igång på riktigt i morgon.

Det första jag ska göra i morgon bitti är att gå på en timmes meditation. Så inleds varje dag och det är väl ännu ett tecken på att företagsekonomin är på väg att förändras och bli mer medveten. Därefter har jag ett par sessioner och en lunch, innan det är dags för eftermiddagens höjdpunkt: ”Economic Systems of the Future”. Jag har skumläst artiklarna – och det verkar bli ett höjdarseminarium, där det bland annat argumenteras för vikten av att tänka om och tänka nytt och skapa en ”Caring Economy” istället för den ”Competitive Economy” som vi har i dag. Åh, vad jag längtar!

Lyckas jag bara hålla fast vid intresset och nyfikenheten; slipper jag bara drabbas av den beräknande, kalkylerande och lite ogina inställningen, som ofta präglar akademiker; kan jag hålla fast vid kärleken och inte enbart kritiken, ska det här nog bli en riktig höjdarkonferens! Och för säkerhets skull har jag bokat egna yogaklasser varenda dag på Back Bay Studio, som ligger alldeles här bredvid. Det tror jag att alla akademiker borde göra! Yoga gör alla konferenser bättre!

2 kommentarer
  1. kjell skriver:

    Tobias, lycka till ”over there”, hoppas du får med dig ngt spännande hem.

  2. kjell skriver:

    …ursäkta, en freudiansk felläsning, det är Emma jag önskar all lycka!

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas