Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
28 juli 2012 under Noterat | kommentera

Amerikansk konstfinansiering

Emma Emma

Har förmånen att bli bjuden på Robert Wilsons årliga fundraisingevent. Tyvärr är vädret vidrigt, så en del av installationerna regnar bort. Men ändå är det förstås väldigt intressant att se. Och tjusigt, när New York och The Hamptons elit bestämmer sig för att stötta sin lokala, världsberömda konstnär.

I parken var det fullt av installationer som de konstnärer som haft residens under sommaren hade gjort; i ett stort tält var det cocktails och en konstauktion och på middagen senare på kvällen var det ytterligare en. Sammanlagt drog man tydligen in en och en halv miljon dollar på evenemanget, d v s drygt 10 miljoner kronor.

Det var i alla fall intressant att se, även om det regnade så mycket att vi var tvunga att låna ett parasoll för att ta oss tillbaka till bilen, vilket Bill Cunningham, New York Times legendariska fotograf, tyckte var så kul att han knäppte massvis av bilder på oss.

(Mediemässigt måste den här resan slå alla rekord: jag har blivit kontaktad av Wall Street Journal, som eventuellt vill skriva något om min forskning, jag har blivit fotad av Bill Cunningham för New York Times och i slutet av vistelsen blir jag faktiskt filmad av Fox News, även om jag inte vet om det är någon merit. Men på två veckor, i ett land med drygt 300 miljoner invånare, måste man ju ändå vara nöjd med mediebevakningen…;-)

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas