Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
13 maj 2012 under Noterat | kommentera

Konstnären och kulturnäringarna

red red

I måndags släppte Konstnärsnämnden antologin “Konstnären och kulturnäringarna” där fokus ligger på konstnärens roll i de kulturella och kreativa näringarna. Medverkar gör fyra internationellt kända forskare, däribland sociologen Angela McRobbie som Kulturekonomis Emma Stenström vid flera tillfällen skrivit om och refererat till på bloggen. Ingrid Elam, Konstnärsnämndens ordförande, skriver en inledning och författaren Klas Östergren avslutar antologin med en text om hans roll som författare och förhållandet till marknaden. Antologins texter är publicerade både i en svensk och engelsk version och finns gratis tillgänglig som pdf.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas