Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
27 mars 2012 under Noterat | kommentera

Råd till Rådet

Tobias Tobias

Idag var det ”redaktionsmöte” på Näringsdepartementet då Rådet för kulturella och kreativa näringar, med ordförande Sven-Olof Bodenfors i spetsen. De har tagit in olika, som de säger, sakområdesexperter för att komma med olika inspel och olika perspektiv.

Och olika perspektiv blev det. Jag och Emma Stenström har synkat ihop några tankar till ett underlag. Utgångspunkten är att diskutera utifrån olika what if-scenarier. Vi får återkomma till vårt material när vi har landat det, liksom hur Rådet kommer använda inspelen.

Uppsnappat under dagen: ”Problemet med diskussionen med kreativa näringar är att allting utgår från hur bara de ska stärkas, inte betydelsen i stort.

Rådet är inne på sitt sista år och tanken är att presentera förslag fram emot hösten. Det lär också bli lite närvaro under Almedalsveckan.

image

Pontus Schultz, Veckans affärer, och Dominic Power, Uppsala universitet.

image

Sven-Olof Bodenfors, ordförande Rådet för kulturella och kreativa näringar, och Nicke Lundmark, koordinator för projektet med olika inspel.

image

Ingrid Elam, bland annat vice rektor Malmö högskola och ordförande Konstnärsnämnden, Nicke Lundmark och Anna Hag, Näringsdepartementet.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas