Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
28 februari 2012 under Noterat | kommentera

Underhållningsindustrin blomstrar

red red

Floor64 har släppt en rapport där de har undersökt tillståndet i den amerikanska underhållningsindustrin (video, böcker, musik och dataspel). Resultatet visar bland annat att mellan år 2000 till 2008 har andelen av lönen som läggs på underhållning ökat med femton procent, antalet anställda inom underhållningssektorn ökat med 20 procent (43 procent om man lägger till independent-artister) och att 1998-2010 växte underhållningsindustrin som helhet med 66 procent. Förutom statistik innehåller rapporten även fallstudier från de olika sektorerna, bland annat med svenska Minecraft. Läs en intervju i Wired med Mike Masnick som författat rapporten och ladda ned den.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas