Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
9 december 2011 under Noterat | kommentera

OMA

Emma Emma

Roligast i Rotterdam var OMA. Vi blev själva förvånade över deras gästfrihet; att de ställde upp timtals med intervjuer, att vi kom ända upp till vd-nivå, att vi fick se alla projekt och så vidare. Det var fantastiskt!

Och jag måste säga att jag är djupt imponerad över hur OMA leder och organiserar sina processer; det vill säga det som vi skriver om.

Det är dessutom så mycket i företagsfilosofin som jag delar: hur man balanserar mellan det kreativa och det kommersiella, hur man undviker att följa specifika metoder, hur man kombinerar det intellektuella med handling, hur man tänker kring de värden man bidrar med till klienterna liksom kring innovation och interdisciplinaritet, och hur man tycker att det är en fördel att inte drivas av att tjäna pengar, och så vidare.

Inser dessutom att jag måste ha varit intresserad av dem länge, eftersom jag hittar flera bilder i familjealbumet, t ex sonen på stadsbiblioteket i Seattle och jag själv framför bygget av teatern i Dallas. Och snart blir det CCTV i Kina.

Lars och jag hade dessutom förmånen att äta middag med Rem Koolhaas, en av delägarna, tillika grundaren, av OMA, när han var i Stockholm.

I går fick vi dessutom klartecken från Kina; där vi ska titta på internationella strategier bland kinesiska arkitekt- och designkontor. Hur spännande ska inte det bli?

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas