Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
8 december 2011 under Noterat | kommentera

Filmavtalet på väg mot undergång?

red red

Ett nytt förslag till filmavtal är klart men flera av parterna vägrar skriva under det, däribland Film- och tv-producenterna och Film i Väst. Kritik riktas bland annat mot att avtalet skulle omfatta mindre pengar, inte tar höjd i teknikutveckling och internationaliseringen av branschen.

Vidare har bredbandsbolagen uteslutits som avtalspartner vilket var tänkt som ett sätt att bredda det nya filmavtalets samverkan. Anledningen är piratdiskussionen där bredbandsbolagen inte vill agera poliser.

Det har tidigare under hösten flaggats för att det sett mörkt ut att komma fram till ett nytt avtal till årsskiftet. Någon avsiktsförklaring innan de skarpa avtalsdiskussionerna började kunde inte färdigställas och desperation har märkts i debattinlägg.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas