Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
6 september 2011 under Noterat | kommentera

Urpremiär för Kreatörskaravanen

Tobias Tobias

Tack till er som var med under premiäromgången av Kreatörskaravanen i Stockholm. Jag var ”färdledare”, stod och balanserade på bänkar vid Nytorget i Stockholm och försökte funka som en kombination av turistguide och diskussionsledare. Inte helt olikt de utbildningar som jag och Emma har haft för Volante Academy (jag har till exempel samma kostym här som senast).

Studiebesöken blev kanon. Vi försökte visa på spännvidden av företag inom kulturella och kreativa näringar. Hur svårt det är att dra alla över en kam, och det gäller framför allt inte att branscherna skiljer sig åt, utan att drivkrafterna och strukturerna varierar så.

Kreatörskaravanen är en utbildningsdag om kulturella och kreativa näringar där studiebesök hos olika företag varvas med teoretiska pass. Tillväxtverket finansierar pilotomgången. Generator är arrangör och har utvecklat utbildningen ihop med Volante och Adventum Kompetens. Karavanen kommer genomföras fler gånger och ni kan skicka e-post till info[at]generatorsverige.se för mer information. Nästa gång blir i Östersund i slutet av oktober.


Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas