Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
16 augusti 2011 under Noterat | 1 kommentar

Snart dags för Kreatörskaravanen

Tobias Tobias

Snart — 31 augusti — är det dags för Kreatörskaravanen för den som vill förstå mer om kulturella och kreativa näringar. Hör av dig till info[at]generatorsverige.se om du vill veta mer eller anmäla dig.

Jag ska vara diskussionsledare eftersom Volante Academy fått i uppdrag att arbeta med innehållet till dagen. Generator Sverige arrangerar med finansiering från Tillväxtverket.

Vi kommer bland annat besöka tre företag för att illustrera att kulturella och kreativa näringar knappast kan buntas ihop som en enhet, med samma typ av åtgärder — och det gäller inte bara att paraplybegreppet rymmer många branscher.

  • Livsstilsföretaget illustrerar betydelsen av en skapande kärna, i rollen som idékläckare och underleverantör, eller för den delen där forskning och utveckling sker.
  • Tillväxtföretaget visar på tillväxtmöjligheter inom kulturella och kreativa näringar. Teman såsom digitala affärsmodeller och exportinsatser berörs.
  • Turismföretaget fångar in diskussionen om turistekonomiska effekter och andra, ofta platsspecifika värden, såväl som betydelsen av helhetsupplevelser.

Den som deltog på något av de tillfällen som Emma och jag höll i i våras (här premiären) kommer känna igen sig, men under den kommande dagen lägger vi ännu mer fokus på studiebesöken.

Läs mer här, bland annat om vilka företag som vi ska besöka.

  1. By Urpremiär för Kreatörskaravanen | Kulturekonomi on september 6, 2011 at 6 september 2011

    […] till er som var med under premiäromgången av Kreatörskaravanen i Stockholm. Jag var “färdledare”, stod och balanserade på bänkar vid Nytorget i […]

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas