Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
12 mars 2011 under Noterat | kommentera

Utvärdering av Europas kulturhuvudstäder

red red

Förra året firade ”Europas kulturhuvudstäder” 25-årsjubileeum under en tvådagarskonferens där lärdomar från tidigare år och strategier för framtiden diskuterades. Nyligen släpptes den tredje rapporten där ATLAS utvärderar EU-programmet och dess värdstäder. Rapporten ger först en genomgång över programmets historia och uppmärksammar förtjänster och fallgropar för städerna genom åren. Redan från starten, 1990, fanns det en idé om att programmet skulle kunna skapa kulturella städer. Rapporten fokuserar sedan analysen mer på de senaste trenderna och politiska styrning hos värdstäderna och bland annat programmets betydelse för turismen.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas