Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
6 december 2010 under Noterat | kommentera

Goldin + Senneby på IFL Handelshögskolan

Emma Emma

Ett av höstens mer spännande projekt har varit konstnärsduon Goldin + Sennebys projekt Nordenskiöldsmodellen, som har ägt rum på och i samarbete med IFL Handelshögskolan.

I receptionen på IFL har själva ugnen stått, utlånad från Nordiska Museet. Peter Hägglund, vd på IFL Handelshögskolan, deltog själv med en föreläsning i första delen, och ser den här typen av konstprojekt som väsentliga för att förstå hur modeller inte bara avbildar, utan också skapar vår verklighet:

”De finansiella modellerna har haft en enorm betydelse för hur vårt samhälle utvecklats de senaste fyrtio åren. Se bara hur Black & Scholes skapade optionsmarknaderna, eller hur kassaflödesmodellen påverkat aktiemarknaden. Konsten har möjlighet att säga oss något ytterligare om hur modellerna bygger vår värld”

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas