Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
24 november 2010 under Noterat | kommentera

EFTER HANDLINGSPROGRAMMET

Tobias Tobias

Piteå är kallt och idag håller jag mig inne. Jag ska leda konferensen Generators tankesmedja som döpts till Visionsboxen. Vi ska försöka analysera och välja ut de viktigaste utmaningarna framåt för de som arbetar med och i de kulturella och kreativa näringarna. Vi har tagit sikte mot tre till fem års sikt, det vill säga efter handlingsprogrammet, men med ett snävare tidsperspektiv än det som finns i nya boken ”Framtiden är nu”.

Målsättningen är att komma förbi de välkända ord som ofta finns i de rapporter om det här området, det vill säga mötesplatser, digitalisering och nya affärsmodeller. Efter ett tag blir de upprepningar och tappar i värde.

Flyg har varit inställda och försenade, men till slut har många välkända ansikten dykt upp, bland andra delar av Rådet för kulturella och kreativa näringar som presenterades igår. Läs mer om det i debattartikeln i Dagens Industri.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas