Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
2 november 2010 under Noterat | kommentera

Så mycket händer

Tobias Tobias

Jag twittrar med artisten Petter på morgonen, apropå hans uppmärksammade medverkan i TV4-programmet ”Så mycket bättre”:

TOBIAS: @PetterAlexis En inte för vågad gissning är att du NU förbereder album m tolkningar av ”folkkära svenska artister”. Hinner den ut till jul?

PETTER: @tobias_nielsen nej men TV4 gör, jag tycker dock varje låt ska släppas direkt efter program

TOBIAS: @PetterAlexis Agree. Skulle inte hindra dem från att senare släppa ett samlat album. Du borde utveckla nåt eget också, typ en coverplatta

Denna lilla ordväxling illustrerar några tidstypiska saker:

  • Nyheter släpps direkt. Jag tror inte att TV4 har kommunicerat att ett album från tv-programmet kommer, men det är omöjligt idag att kontrollera alla mediekanaler.
  • Mediebolag blir skivbolag. TV4 har redan tidigare lekt skivbolag med ”Made in Sweden”. Branscher rörs upp då allt fler rör sig mellan gränserna, på båda storbolags- och individnivå.
  • Direktkontakten med artister. Jag känner inte Petter och jag tror inte att han vet vem jag är. Ändå svarar han på min fråga — och jag får svar en kvart senare.
  • Vad vår ordväxling handlar om. Kvarhållandet av albumformatet, troligen med sikte på julhandeln. Men varför bygger inte TV4 ytterligare uppmärksamhet kring programmet och kommande albumet genom att låtarna kan säljas som downloads och läggas in på olika låtlistor?

Petter har särskilt hyllats för sin version av Lasse Berghagens ”Stockholm i mitt hjärta”. Bra gjort, och det känns som att han är på väg att föra hiphopen in i en vuxenålder i Sverige.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas