Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
18 oktober 2010 under Noterat | kommentera

Ses vi?

Tobias Tobias

Tack och lov för min resebyrå, för den här veckan startar höstturnén på allvar. Tack och lov också för några nya fantastiska album som släppts (Håkan Hellström och Säkert!). Blir lysande resekamrater.

Förutom Emma förstås. Vi börjar på onsdag i Gävle en serie om tre heldagar; de följande sker i Falun och Karlstad. Vi ska tala för de olika länens ALMI-kontor och övriga företagsfrämjare där, som en del av projektet KKN.

Det ska bli väldigt spännande. Dels för att den lokala uppslutningen och uppbackningen är på topp. Dels för att det faktiskt är första gången som vi talar tillsammans.

Verkar det inte över huvud taget vara mycket som sker i höst på temat kulturekonomi och kulturella och kreativa näringar? Jag har aldrig tackat nej till så mycket — sorry! — vilket utöver några mycket spännande utredningsuppdrag just nu, också beror på att min småbarnssituation begränsar resandet.

På tisdag blir det Norrköping då jag tala på ”Creative Growth in Europe”, en europeisk konferens. Temat för mitt föredrag är ”hur går vi vidare?”, vilket förstås är triggande och ligger i linje med övrigt som jag sysslat med senaste halvåret, bland annat den kommande antologin Framtiden är nu. Kultursverige 2040. Vad vi vet, vad vi tror, vad vi vill. Konferensen i Norrköping äger rum dagen före projektet KRUT:s slutkonferens, men då är jag som sagt i Gävle ihop med Emma.

Sedan rullar det på med stopp i Luleå (29 okt) och Östersund (12 nov) innan Generators stora konferens äger rum, 22-23 november. Programmet har börjat ta form och jag har fått en intressant uppgift — i linje med det som jag nämnde ovan.

Det finns mycket mer att berätta om allt detta. Så vi hörs. Och ses förhoppningsvis också.

2 kommentarer
 1. kjell skriver:

  Tobias, hur gick turnén?
  några frågor Vad betyder KKN och KRUT, det är mycket projekt nu?
  Har du hunnit skaffa dig ngn uppfattning om Kulturskaparnas ”Creators Network” där Alfons Karabuda har en framträdande roll?
  mvh

 2. Tobias skriver:

  KKN står för kulturella och kreativa näringar.

  Här kan du läsa mer om KRUT:
  http://www.ostsam.se/krut.asp

  Vi skriver kort om Creators Network i nästa analysbrev, men har närmare studerat organisationen.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas