Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
20 juli 2010 under Noterat | kommentera

Yelp-hjälp

Emma Emma

Jag har ju tillbringat de senaste somrarna (och några år tidigare) i Nordamerika, och det är alltid lika kul att komma tillbaka och se hur saker och ting förändras.

Mest slående har förstås lågkonjunkturen varit i USA de senaste åren, men nu känns det som om det – för första gången på länge – spirar lite optimism igen. Dessutom har lågkonjunkturen faktiskt fört med sig en del gott, som ett ifrågasättande av vad man egentligen lär sig på ekonomutbildningar, till exempel. Just nu läser jag The MBA Oath, som är ett av många intressanta initiativ.

På det lite ytligare planet är det otroligt att se vilket genomslag Yelp börjar få. Det är förstås ingen ny tjänst, men plötsligt känns det som om man inte kan klara sig utan den. Morgon som kväll surfar man in och kollar vart man ska gå och vad man bör äta och göra. Och det fungerar fantastiskt bra.

Frågan är dock om Yelp skulle fungera lika bra i Sverige. Är svenskar lika villiga att dela med sig? Vi är det ju definitivt inte i det verkliga livet, men kanske är vi det virtuellt. Eller?

Just nu grubblar både tonåringen och jag mycket över vilka kulturskillnader som finns på nätet. I verkligheten och till vardags är de ju nämligen slående.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas