Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
16 juli 2010 under Noterat | kommentera

Bästa kulturdestination: Washington DC

Emma Emma

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen: Washington DC är utan tvekan en av de bästa platserna i världen att tillbringa semestern på! Tvåa efter Florens på TripAdvisors lista över de bästa destinationerna för kultur och sightseeing, men, i mitt tycke, faktiskt snäppet bättre.

Varför? Ja, först och främst för det enorma utbudet av museer, förstås. Och för att de flesta har fri entré, vilket gör att man kan strosa fram och tillbaka mellan dem, se en utställning på ett museum och en annan på ett annat, komma tillbaka dagen efter om något var bra, eller gå – utan dåligt samvete – om något inte föll en i smaken.

Tonåringen och jag har under några dagar hunnit med en massa monument och museer. Ibland tillsammans, ibland var för sig. När han tar timmar och åter timmar på sig på alla museer av historisk karaktär, som till exempel Holocaust Memorial Museum, kan jag, när jag tröttnar, smita vidare till närmsta konstmuseum. Det är toppen – och bäddar för en konfliktfri semester.

För att inte tala om hur skönt det är att hela området runt The Mall är fritt från kommersialism. Förutom museibutiker och auktoriserade försäljare av mat och dryck, kan man gå kilometer efter kilometer utan att stöta på ett enda kommersiellt inslag. Det njuter jag verkligen av.

Tänk Love Stockholm 2010 – fast tvärtom! Eller ett inverterat Ullared. När det gäller att veta var man ska dra gränsen mot det kommersiella har vi svenskar mycket att lära av amerikanerna!

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas