Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
29 juni 2010 under Noterat | kommentera

Hmm… ska det bli en bokhylla?

Tobias Tobias

När jag flyttade till senaste lägenheten för drygt fyra år sedan packade jag ner alla hundratals cd-skivor och litade på en dator som underhållningscentrum. Då var det mp3:or på en hårddisk som gällde. Med Spotify har lösningen fungerat ännu bättre.

Det är uppenbart att alla nättjänster som erbjuder filmer, tv och musik här och nu medför att prylarna försvinner från våra hem. Jag har skrivit tidigare om hur det påverkar kulturkonsumtion som samlande liksom hur vi inreder.

Nu har vi flyttat till villa och plötsligt finns det utrymme för alla böcker som varit nedpackade i många år. Det är en gammal dröm som plötsligt kan gå i uppfyllelse. Men nu tvekar jag. Jag har mätt och nästan 33 hyllmeter blir det om bokhyllan blir som planerat.

Hur många hyllmeter har ni där hemma?

Frågan är om behovet egentligen finns där, med läsplattor och en växande insikt att jag hinner inte läsa alla nya böcker jag vill — hur ska jag då kunna ha tid att bläddra i gamla? Ska bokhyllan bara få finnas där som stämningsskapare och identitetsmarkör?

3 kommentarer
 1. Maria Ho skriver:

  En skillnad på CD-skivor och böcker för mig är att jag antecknar i mina böcker – stryker under, använder olika färger på överstrykningspennorna, skriver kommentarer… Så småningom kanske jag kommer att lära mig att göra det digitalt, men än så länge är jag beroende av den faktiska boken som jag kan hålla i handen, bläddra i och snusa på. Det där med doften är inte minst viktigt (CB I Hate Perfume’s doft Russian Caravan Tea doftar ”Smoked black Indian tea, bergamot and the hint of shelves full of old books” till exempel).
  Men när det gäller musik är Spotify fantastiskt bra! Liksom SR:s öppna arkiv och SVT Play. Låt arkivansvaret hamna där det hör hemma :)!
  Sommarhäls

 2. Emma Emma skriver:

  Kan inte tänka mig att leva utan bokhylla! Hamnade någonstans kring 35 meter, tror jag, men planerar för mer på sikt. Finns det någon schysstare inredning?

  Fast nu får du sluta snickra och kommentera Hultsfred istället!

 3. Tobias skriver:

  Det blir en bokhylla. Allt ska upp. Minst 45 meter.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas