Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
15 juni 2010 under Noterat | kommentera

Konsten att överleva en sågning

Emma Emma

Fick ett tips om Metro i dag:
Tänk, jag hade själv nästan lyckats förtränga programmet.

Fast jag hoppas faktiskt att jag aldrig gör det.
Det var en otroligt nyttig erfarenhet.

Vi var så sjukt sågade och jag vill faktiskt för alltid minnas:

* Hur det kändes när Expressen, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och UNT sågade programmet – och att man faktiskt fortfarande, flera år efteråt, minns alla elaka formuleringar.
(Även om jag måste säga att jag inte förstår folk som kan vara arga på recensenter. Det skulle jag aldrig kunna vara. De gör ju bara sitt jobb.)
* Hur det var att läsa Lars Vilks blogg, där han ältade och ältade och ältade hur dåliga vi, och framför allt jag, ”modernisten”, var (och hur han trodde att vi styrde hela upplägget, vilket förstås var så långt från verkligheten man kan komma). Och hur absurda en del av kommentarerna var.
* Hur jobbigt det var att delar av min familj skämdes så oerhört.

Sådant är nyttigt att ha fått känna på när man jobbar på det kulturella fältet. Det är nämligen inte i alla yrken som man kan utvärderas så offentligt och så hårt som i kultursfären – och det är rätt bra att själv ha fått smaka på det.

Och man kan ju alltid trösta sig med SVT:s svar på frågan här ovan. Thank God!

2 kommentarer
  1. Tobias N skriver:

    Men är det inte roligt att frågan dyker upp! Och lyfts fram!

    Det gemensamma minnet rymmer mycket.

  2. Maria skriver:

    Klok vinkel på en tuff upplevelse, Emma.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas