Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
17 april 2010 under Noterat | kommentera

Renässans på Hornsgatan

Emma Emma

Vi skulle ha varit i Florens. Inspirerad av datorspelet Assassins Creed II, önskade fjortonåringen sig en resa till Florens i födelsedagspresent. Det värmde förstås ett kulturklappande moders- och lärarhjärta, som såg framför sig en lektion på platsen där konstföretagandet en gång i tiden blomstrade.

Så blev det då inte. Lagom till planets avgång kom askan, och resan fick ställas in.

Istället fick det bli bokföring hemma på Hornsgatan i helgen. Inte riktigt lika stimulerande, men jag tröstar mig med att även bokföringen (den dubbla) uppstod under renässansen. Det är således en historisk sysselsättning. Och lite mysigt är det trots allt att klistra kvitton, föra in under rätt konton och kolla att allt stämmer på slutet. Att revisorer har estetiska upplevelser, som forskningen har visat, har jag full förståelse för.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas