Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
12 februari 2010 under Noterat | kommentera

NY BOK: En kulturutredning: pengar, konst och politik

Emma Emma

hardcore01_150

Hade jag inte haft så många texter och föreläsningar att själv producera den här helgen, hade jag velat ägna den helt åt att äta semlor och läsa David Karlssons bok om Kulturutredningen. Den är fantastiskt bra!

En verklig grundbok i kulturekonomi – och obligatorisk läsning för alla!

När jag läser, märker jag också hur mycket jag saknar Pierre Guillet de Monthoux och det samtal som en gång i tiden fördes här i Stockholm (nu är han i Köpenhamn). Det var en helt annan typ av samtal om kulturekonomi – så mycket spänstigare, så mycket mer grundat, så mycket öppnare och djupare än det som förs i dag. Och David fångar det fint!

Det är kulturekonomi när kulturekonomi är som allra bäst; när kulturen bidrar till att osäkra ekonomin – vilket är precis vad som behövs! b

PS För övrigt är jag glad åt att jag tackade nej till att ingå i kulturutredningens sekretariat. Jag hade brutit samman under den ledningen. Jag är så glad att jag ibland lyssnar på och följer min intuition!

PPS Och här kom en positiv recension av Magnus Eriksson.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas