Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
10 december 2009 under Noterat | kommentera

Bråkigast, igen!

Emma Emma

Ha, jag kom med på Passion for Business lista över Sveriges 50 bråkigaste kvinnor i år igen! Som nr 25. Återigen är jag förstås mäkta STOLT.

Att vara bråkig är det finaste epitet man kan få, för att bråka betyder att man bryr sig och vill förbättra saker och ting. Samtidigt som det ibland är sjukt jobbigt att bråka, vilket gör det extra viktigt med lite stöd och uppmuntran!

Min ena arbetsgivare fick dock ingen bra reklam i kväll när Jessica Löfström, som blev utnämnd till den bråkigaste kvinnan av oss alla, berättade hur illa behandlad hon hade blivit som gästföreläsare på just Handels (en historia som delvis går att läsa i SvD):

”När jag har hållit föreläsningar, bland annat på en mastersutbildning på Handels har jag fått känna av vad det innebär att vara kvinna och företagare. Jag har mötts av kritik, ovilja och ointresse från den övervägande manliga publiken som tydligt signalerat att jag är ”fel”, är fel klädd, pratar på fel sätt, har felaktiga saker att berätta. Jag skulle kunna mildra detta genom att anpassa mitt språk, mitt framförande och min klädsel, men det tänker jag inte göra.”

I verkligheten var historien ännu värre, och någon på Handels hade tydligen bett Jessica, och likaså en annan kvinnlig gästföreläsare som jag träffade på tillställningen i kväll, att inte klä sig kvinnligt, inte vara personliga och inte skratta när de föreläste!

Jag skäms å min skolas vägnar, och inser att det finns mycket kvar att bråka om.
Och från och med nu ska jag dessutom alltid bära klänning, fortsätta vara personlig och skratta jättemycket när jag föreläser. Huka er, Handelskillar!

2 kommentarer
 1. Tobias skriver:

  Jag hukar mig. Och gratulerar!

  PS. Funderar kring ordet bråkig. Minns vilket skällsord det var när man växte upp. Som barn skulle man aldrig vara bråkig…

 2. Lennart Bergström skriver:

  Jag tycker att det är en ganska intressant företeelse att man kan ha listor på precis allt? Finns det någon lista på sveriges snällaste kvinnor? Eller är det kanske dom som sitter i juryn för sveriges bråkigaste kvinnor? Och tvärtom…?

  Ett ord är ju på något vis inte värt något om inte motsatsen kan sägas inom det sociala kompetensområdet?

  Fast det är kul att läsa reflektionerna tycker jag. Och du är ju ganska snäll tror jag? /Lennart

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas