Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
5 november 2009 under Noterat | kommentera

Talartider

Tobias Tobias

När mörkret sänkar sig över oss, då springer vi som snabbast i våra vardagskorridorer och på möten med varandra. Det genomförs ett stort antal konferenser och seminarier som pågår och rör det kulturekonomiska området, liksom utbildningar som är igång.

Så här ser min novemberkalender ut:

  • 2 nov. Hus för scenkonst (Göteborg). Svensk Scenkonsts stora konferens i början av veckan. Jag modererade på temat ”Är det hus vi behöver?”.
  • 5 nov. Stockholm School of Entrepreneurship (Konstfack, Stockholm). Rubriken är ”Design & Innovation in Context” och är en slags fortsättning på en föreläsning som Emma håller idag om ”The Creative Economy”. Jag ska tala utifrån boken som vi snart släpper på riktigt, ”Penny for your thoughts – 10 lessons to help you build a creative business”. Endast för studenter.
  • 6 nov. Hyper Island (Telefonplan, Stockholm). Modulen Concept and Development. Målet är att ge designstudenterna en grundkurs i företagsekonomi för att kunna börja fundera kring en affärsplan. Endast för studenter.
  • 12 nov. Release/ny rapport: Så blir Sverige bättre på att locka utländska filmproduktioner (Kulturhuset, Stockholm). Jag har varit huvudskribent för arbetet med en ny rapport om stödsystem till filmproduktioner. (Se även inlägg imorgon.) Öppen och gratis för alla.
  • 19 nov. Kultur & företagsamhet (Tammerfors, Finland). Svenska kulturfonden arrangerar och jag inledningstalar. Citerar: ”Konferensen lyfter fram kreativitet som konkurrenskraft, de kreativa näringarnas utveckling och framtid samt inspirerande case.” Endast för inbjudna.
  • 24-25 nov. Generator (Orkanen, Malmö). Jag är med på fyra programpunkter. 1) Utländsk utblick, 2) Reflektion kring ett decennium med de kreativa näringarna, 3) Mätning/statistik överblick, 4) Mätning/statistik fördjupning.

Hoppas vi ses någonstans!

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas