Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
3 september 2009 under Noterat, Samtal | kommentera

Välkomna till release av boken "Gratis?"

Tobias Tobias

Kommer allt som kan digitaliseras bli gratis? Kommer vi få en skitkultur som följd av att det blir svårare att finansiera stora projekt? Är kostnaderna för bevarad upphovsrätt för stora i form av minskad mångfald, kreativitet och öppenhet? Frågorna är många. Svaren likaså.

Det innebär nästan ett helhetsjobb att följa den digitala utvecklingen och upphovsrättsdiskussionen. Dessutom finns ett myller av olika röster, ofta högljudda och ofta samlade i olika läger. Var ska man börja? Vem ska man lyssna på?

Mot bakgrund av av detta tror jag att mitt förlag Volantes nya bok kan tillföra något. Titeln är ”Gratis? Om kvalitet, pengar och skapandets villkor” (läs mer på boken sajt).

Ni kan se boken som ett försök att samla olika röster och komma vidare efter ett skyttegravskrig. Eller som en sammanfattande orientering för att fånga diskussionens olika perspektiv och samtidig få en historisk bakgrund och tankar framåt.

Relaterade inlägg: Här har jag berättat varför jag bestämde mig för att ge ut boken.

***

Ikväll blir det releasefest. Det sker i samarbete med Pressklubben Desken och äger rum i Stockholm på bakfickan Kåken, Restaurang 1900, Regeringsgatan 66.

Ni är hjärtligt välkomna dit!

Boken kommer säljas för specialpriset 120 kronor. Det blir också diskussion mellan Anders Rydell, författare och journalist, Isobel Hadley-Kamptz, också hon författare och journalist, och Sara Öhrvall, Bonnier R&D.

Tidigare har vi visat en videointervju med Andreas Ekström här på bloggen; han skrev för övrigt om boken igår. Nedan kan ni se ett snack med Anders Rydell, som tidigare bland annat har skrivit ”Byt namn” och ”Piraterna”.

Anders Rydell – Gratis? from QNB Volante on Vimeo.

  1. […] veckan var jag på releasen för ”Gratis? – om kvalité, pengar och skapandets villkor” (Volante). Redaktör […]

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas