Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
29 augusti 2009 under Noterat | kommentera

Kulturen har en kraft – men vilken beror på

Tobias Tobias

Sitter och skriver klart mitt bokkapitel till antologin ”Kulturens kraft” som ska ges ut på SNS nästa år. Lars Lindkvist och Lisbeth Lindeborg är redaktörer. Jag tänker jämföra olika nationella och regionala satsningar – främst Norrland, Småland och Stockholm – förutom att ge en bakgrundsbild.

Den röda tråden är lilla samhället Påskallavik och Kalmar län – och för en gångs skull blir det mycket jag-form. Så här skissar jag inledningen. Kanske något klyschig, men tror den funkar i ett för övrigt ganska formellt sammanhang.

***

Havet ligger stilla när jag blickar ut genom fönstret.

Jag funderar på de faktorer som stimulerar kreativitet och lösgör kulturens kraft. Jag har listan bredvid mig – från en rapport om hur Stockholm stads kulturvision ska förverkligas.

Jag är i det lilla samhället Påskallavik på Smålands kust. Det enda jag hör är vindens spel med löven.

Fyra faktorer nämns i rapporten. Ingen finns här.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas