Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
27 augusti 2009 under Noterat | kommentera

Bokbranschen på tur

Tobias Tobias

Apropå gratisdiskussionen (förra blogginlägget):

Det kändes i sommar också som att allt fler började uppmärksamma att de strukturförändringar som skett i musikbranschen också är att vänta för bokbranschen.

Läs till exempel forskaren Daniel Johanssons mycket intressanta blogginlägg om framtidens internet, ett ämne som han skriver mer utförlig om i boken ”Gratis?”. Läs även Bokhoras Johanna Ögrens öppna framtidsbild (med över 100 kommentarer – ämnet engagerar).

Det här temat är också något som jag själv följer noga och som kommer märkas här på bloggen.

Ikväll anordnar dessutom bokförlagen Natur&Kultur tillsammans med Bokförlaget Atlas en debattkväll om bokbranschens framtid. Det är intressant att förlagen inte längre bara står med huvuden i sanden utan börjar inse att de också bör finnas med – och leda – diskussionen.

***

Uppdatering: Jag var själv i Småland för att skriva bokkapitel, men läs den för ändamålet uppsatta bloggen http://090827.blogspot.com eller se på Twitter via hashtaggen: #bok0827. Andra referat: Unni Drougge, Daniel Åberg, medarrangören Richard Herold på bokförlaget Atlas (tack för passningen), förlaget Daidalos, Jonas Mosskin, Bokhora.


Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas