Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
23 augusti 2009 under Noterat | kommentera

Den mångdimensionella människan

Emma Emma

Om vikten av att inte låsa in människor i ett enda fack, utan istället se till alla människors många identiteter, talade Bengt Westerberg till årets kull av handelsstudenter. Han refererade då till en av mina stora idoler, ekonomipristagaren Amartya Sen.

Min vana trogen hade jag bjudit in en person med ett brett och HUMANISTISKT SAMHÄLLSPERSPEKTIV att avsluta introduktionsveckan. Jag tycker nämligen att det är en SJÄLVKLARHET att man måste ha ett sådant perspektiv i utbildningen om man nu ska utbilda ”framtidens ledare”, som Handels säger sig göra.

Och jag hoppas så innerligt att studenterna bär med sig hans ord i djupet av sitt hjärta. Att de ser sin egen roll i samhället och att de ser både varandra och andra som de mångdimensionella människor vi alla är.

Själv avslutade jag min +100 timmars arbetsvecka med att gå på vernissage hos min handelskollega/fotograf/aerobicsinstruktör/vän (ja, han är faktiskt alltihop) Lasse Lychnell som just nu ställer ut sina fina dansbilder på Galleri Ikon på Skånegatan 81. På tal om att ha många identiteter…

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas