Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
22 augusti 2009 under Noterat | kommentera

"Pinkhead"

Emma Emma

Jag undrar hur mycket kulturekonomi det kommer att bli för min del i höst. Lite forskning, förstås, och lite undervisning på Konstfack. Men annars?

Det är så mycket annat i höst, inte minst med vårt nya masterprogram på Handels. I går invigningstalade Hans Dahlborg, styrelseordförande i Nordea med mera, för hela årskullen av nya masterstudenter. Glädjande nog kom han in på vikten av att vidga vyerna och ta del av konst och kultur för att bli en bra ledare. Läser man enbart rosa tidningar, blir man till slut rosa i huvudet, sa han skämtsamt. Skönlitteratur, musik och konst gör en ledare både mer empatisk och mer kreativ, hävdade han med bestämd stämma inför hundratals nyinskrivna studenter.

Precis så tycker jag att ett nytt masterprogram ska inledas och det är bara att kasta ett öga på Matthew Barzuns, USA:s nya Sverigeambassadör, CV för att se att humaniora kan vara en utmärkt språngbräda för en entreprenör. Efter att ha läst historia och litteratur var han med och byggde upp Cnet, som nyligen såldes för 1,8 miljarder dollar.

Kanske för att han inte var ett Pinkhead.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas