Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
26 juni 2009 under Noterat | kommentera

USA i chock

Emma Emma

Möts redan vid mellanlandningen av ett land i chock. BREAKING NEWS blinkar över tv-skärmar över hela Atlanta Airport. Vår första tanke är att det har skett ett nytt terrordåd, men det visar sig snart vara att Michael Jackson är död.

Och det tar aldrig slut. Hela kvällen och hela morgonen är det extrainsatta program på varenda tv-kanal, CNN spelar hans musik mellan nyhetsinslagen, och ja, även jag är i chock.

Jag fattade aldrig hur stor han var.

Samtidigt som vinklingen av hans död också är intressant, eftersom den handlar så mycket om ekonomi, speciellt såhär dagen efter.

Jag kan inte låta bli att tycka att det smakar lite illa.

2 kommentarer
  1. Tobias skriver:

    På vilket sätt menar du att ”vinklingen” handlar så mycket om ekonomi?

    Själv är jag också rätt oberörd, inst minst eftersom det känns som att hans död — i alla fall artistiska — pågått så länge. Tragiken handlar ju inte om hans död, utan om hans liv.

    Från ett kulturekonomiskt perspektiv är hans förstås intressant sett till bilden av honom som det där upphöjda geniet, väsensskild från oss övriga dödliga. Det är han och Elvis. (Madonna är för verklig, för affärsmässig.)

  2. Emma Emma skriver:

    Jag menar att hans ekonomi diskuteras väldigt mycket, skulder, inkomster, arv, etc. Det känns tragiskt när det knappt har gått ett dygn sedan han dog.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas