Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
22 juni 2009 under Noterat | kommentera

Nu börjar jag med Twitter

Tobias Tobias

Ni vet hur det är när man känner sig sen eller fel in på något och därför inte gör något alls. Så har det varit med mig och Twitter.

Jag minns att jag läste en Wiredartikel som menade att bloggen var död till förmån för Twitter (och andra sociala medier-apps), men jag var pappaledig då och inte riktigt i gasen och så testvillig som jag brukar vara – vad jag bara gjorde var att för en privat vinkel registrera ett konto som jag inte började använda. (Men eftersom jag inte fick igång mobiluppdateringen direkt blev det ingen start med det heller. Kanske nytt försök?)

Sedan drog en våg över Sverige (eller Stockholm) där det pratades och skrevs enormt mycket om Twitter – till och med Aktuellt gjorde ett långt reportage. Efter Steven Johnsons artikel i Time – ”How Twitter Will Change the Way We Live” – inser jag att Twitter i sig må vara något som passerar förbi, men sättet att kommunicera och samarbeta som det medfört är något som i grunden kommer finnas kvar:

”… it’s entirely possible that three or four years from now, we’ll have moved on to some Twitter successor. But the key elements of the Twitter platform — the follower structure, link-sharing, real-time searching — will persevere regardless of Twitter’s fortunes, just as Web conventions like links, posts and feeds have endured over the past decade. In fact, every major channel of information will be Twitterfied in one way or another in the coming years…”

Realtids- och närvarokänslan är en sådan sak, med protesterna i Iran som ett aktuellt exempel.

Så välkomna in:

http://www.twitter.com/tobias_nielsen

PS. I jämförelse med bloggen kommer Twitterkontot inte bara hålla sig till kulturekonomi, men snarare vara professionell än privat, åtminstone åt det förra hållet – och då är det klart att det blir mycket kulturekonomi. Det blir troligen mycket länkar på uppstuds.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas