Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
15 juni 2009 under Noterat | kommentera

Dagens mest intressanta…

Emma Emma

tes var att det finns en lång pirattradition i Sverige och att det är just som pirater vi alltid har gjort oss kända utomlands, från vikingarna över – och det är här det blir intressant – företag som Ikea & H&M, som åtminstone delvis byggt sina affärsmodeller på just piratkopiering – till dagens Piratparti.

artikel stod att läsa i Aftonbladet. Ännu en gammal kursare från Handels, Alexander Bard, och Jan Söderquist skrev utmärkt om att en del av dagens psykiska problem orsakas av interaktiviteten i samhället. Jag kan inte annat än hålla med, och har ju själv skrivit om ”nätvärken”; om den smärta som drabbar oss när relationerna blir för många. Nu senast i en liten skrift som lanserades i onsdags, och som ser ut såhär (tyvärr hittar jag ingen annan länk än till omslagsbilden…).

idiotföretag är SEB. I fredags drog de av misstag 127 000 kronor för mycket från mitt konto. I förmiddags fick jag – efter diverse påtryckningar – tillbaka dem, men inte den minsta tillstymmelse till ursäkt. Snarare tvärtom. Och först erkände de inte ens att de hade gjort fel. Man trodde att de vid det här laget hade fattat att de var in ”the business of trust”. Behöver jag berätta om att jag nu är i full färd med att skriva diverse brev – samt, förstås, byta bank?

  1. By Vi hittar krisen på psykakuten! @ Kroppsmaskinerna on juni 18, 2009 at 18 juni 2009

    […] Dagens mest intressanta… […]

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas