Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
4 juni 2009 under Noterat | 1 kommentar

Carl Johan de Geer och internet i våra prylar / rapport från Moving Images

Tobias Tobias

Jag sitter i en av Malmö Högskolas lokaler. Idag äger konferensen Moving Images rum i Malmö – och det här är första rapporten. Hela konferensen streamas live här http://bambuser.com/channel/movingimages

Fransmannen Rafi Haladjian på företaget Violet har talat om ”the internet of things” – och menar att nästa steg för internet är när våra vanliga vardagsprylar sänder och tar mot information och blir sammankopplade. När vågen sänder din vikt till träningsmaskinen och när (e-)böcker uppdateras efterhand.

Ett tag misstänkte jag att det skulle bli en konferens för de redan invigda, att alla bara skulle få sina uppfattningar bekräftade och inte lära sig något nytt. Men så blev det inte.

Nyss steg konstnären Carl Johan de Geer upp på scenen och började med att trä ett av sina tyger över talarstolen. Det var ett bra grepp i sig – talarstolen fick färg! – men han hade också något att säga om sina textilmönster, hur han under Konstfack kom att se arbetet med textil som sin livsuppgift.

Jag tänkte att det här blir så jävla bra. Jag gjorde det ena mönstret efter andra och tv och tidningar skrev och beundrade. Men mina inkomster på textildesign under 45 år är bara några hundralappar. Det är rätt häpnadsväckande egentligen: jag anses vara bäst i landet på det. I flera böcker om svensk textilhistoria har jag en stor plats.

Och att lade till senare, apropå att han sysslat med så många olika konstnärliga inriktningar: ”Det är det här jag tycker att jag är absolut bäst på.

Men jag har aldrig hamnat rätt i de kommersiella sammanhangen.

  1. By Allt är arbetsmaterial · Mindpark on juni 4, 2009 at 4 juni 2009

    […] Petter Karlsson, Djupliden, Nätkulturer, Kulturekonomi […]

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas