Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
29 maj 2009 under Noterat | kommentera

Fredagsnoteringar

Tobias Tobias

Medan Europa satsar…
I Europa är det inte bara regionerna som satsar på att stimulera filmproduktion utifrån. Frankrike och Norge har nya erbjudanden på gång. Men om man går in på Sweden Film Commission möts man av att sidan är stängd. Borde man åtminstone inte hänvisa till de regionala kommissionärsverksamheterna?

Mångsysslare som standard
Min gamle journalistkollega och vän Tobias Fröberg illustrerar en artists och musikers vardag i en intervju för Musikindustrin. Musik åt andra, musik åt sig själv, musik i olika konstellationer, musik för tv-serie och produktion åt andra. Går det ihop? ”Jag hoppas det”, säger han.

Mer kultur-tv – men finansministern stoppade kulturministern
Resumé skriver idag: ”Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth ville ge public service 130 miljoner extra till kultur. Finansminister Anders Borg sade nej. Därför försenas regeringens förslag.”

Osäkra flumjobb
Journalisten Per Sinding-Larsen skriver på sin blogg PSL om Iggy Pops reklamjobb i England. Jag är inte insatt i alla turerna, men enligt uppgift är det inte nog med att reklamfilmen retat upp Iggys fans – nu är den indragen då försäkringsbolaget ”vägrar att försäkra musiker och andra med osäkra flumjobb i underhållningsbranschen”.

Pensioner och scenkonst
Igår presenterades utredningen om scenkonstens pensionsvillkor. Förslaget är ”omställningsbidrag under fem år”. Svensk Scenkonst kommenterar här och menar att pensionsfrågan är lika viktig för scenkonstområdet som förslagen från Kulturutredningen.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas