Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
8 maj 2009 under Noterat | kommentera

Kvinnor på frammarsch

Emma Emma

Apropå Celia Lury. När jag nyligen skrev en artikel om kulturentreprenörer (som kommer ut i en bok i juni) slog det mig att jag hade råkat referera enbart till kvinnliga teoretiker: Celia Lury, Angela McRobbie, Viviana Zelizer, Eva Österberg, Griselda Pollock, Elizabeth Currid, Ylva Hasselberg, m fl.
100 % kvinnor.
Det är första gången det har hänt.

Självklart gick jag in och rättade till det. La till några av de manliga teoretiker som också är bra. Jag vill ju nämligen inte göra samma sak som alla män jag alltid har klagat på, som alltid refererar till enbart andra män.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas