Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
30 april 2009 under Bok | 1 kommentar

NY BOK: Creativity and the Contemporary Economy

Emma Emma

I dag blev jag glad. I mitt postfack låg en ny bok, ”Creativity and the Contemporary Economy”, redigerad av Niina Koivunen & Alf Rehn. Creativity - omslag.indd

En snabb genombläddring visar att en rad av mina favoritforskare på det kulturekonomiska fältet har bidragit (Niina och Alf själva, Grete Wennes, Robert Austin, Lotte Darsoe, Lars Lindkvist, Kjell Arvidsson m fl) – och så några nya namn, vilket inte gör det sämre. Det handlar om kreativitet, innovationer och ledarskap; om konst och ekonomi – och sådant blir man ju alltid glad av!

Dessutom har en liten mening redan etsat sig fast, från Alf Rehns efterord:

”So the addition of ”creative” to the term ”economy” is not necessarily the fixing of a concept, but more radically a way to make things less certain. This potential in the creative economy should never be discounted or lost.”

Att göra saker mindre säkra – det gillar jag!

  1. By A Write-Up Of A New Book I Co-Edited « Text Sushi on maj 1, 2009 at 1 maj 2009

    […] Creativity and the Contemporary Economy (that I edited with Niina Koivunen) in her influential blog Kulturekonomi. Makes me even more curious to see the book myself (the publisher has yet to send me a […]

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas