Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
22 februari 2009 under Noterat | kommentera

Periodare

Tobias Tobias

Med sex småbarnsfria dygn i förra veckan hamnade jag i en ny kategori demografiskt och direkt påverkade det min kultur- och fritidskonsumtion:

En teaterföreställning, en biofilm, två konserter, två konstmässor, en vernissage på ett museum, fem avsnitt tv-drama, två halva böcker (det var ju kulturutredning också), tre restauranger och sex barer. (Jag borde kanske ha sovit ikapp i stället, men jag funkar inte så.)

Det här möjliggjordes såklart av att jag var i Stockholm den veckan. Läs mer om hur kulturkonsumtionen varierar mellan grupper på Sten Månssons Kulturobservatoriet (t.ex. ”Kultursociologi.pdf”), bland annat statistiken som han tagit fram för SweCults ”KulturSverige 2009″.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas