Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
28 januari 2009 under Noterat | kommentera

Ikväll: Nextopia, pirater och gratis

Tobias Tobias

Ikväll kl 17.30 arrangerar jag ett författarsamtal på Obaren (Sturehof) i Stockholm mellan Micael Dahlén, vars ”Nextopia” mitt förlag givit ut, och Anders Rydell, som imorgon släpper sin och Sam Sundbergs bok ”Piraterna”. (För dig med Facebook: läs mer.)

Anders är numera också chefredaktör för ”Konstnären”. Det ska bli intressant att se vad han ska göra med tidningen. (Hans första nummer har nyss avslutats.)

Tanken är att Micael Dahlén och Anders Rydell ska fundera kring utifrån aktuella teman såsom Barack Obama, de nya ”Terminator”-filmerna och finanskrisen, samt diskutera reaktionerna på boken, till exempel vad det är som gjort att tanken om Nextopia och Förväntningssamhället fått så mycket uppmärksamhet.

Anders har säkert också funderingar utifrån sin nya roll på ”Konstnären”. Själv är jag nyfiken på vad Micael Dahlén, såsom professor i marknadsföring, säger om föremålet för Anders nya bok, den illegala fildelningen. Gratis som affärsmodell kommer också beröras apropå att Chris Anderson, Wired-redaktören bakom boken ”The Long Tail” och artikeln ”Free”, några dagar senare kommer till Malmö.

Vi ska för övrigt summera Chris Andersons artikel ”Free” på svenska till premiumversionen av nästa analysbrev.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas