Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
22 oktober 2008 under Noterat | kommentera

Nyord m m

Emma Emma

Ur senaste numret av Glänta:

”Öntreprenera (verb, äv subst: öntreprener) Att ta klivet över från en domän (t ex affärsvärlden) till en annan (t ex kulturvärlden) med ambitionen att visa hur en slipsten ska dras. Att underskatta avståndet och, tvärtemot avsikten, framstå mindre som en auktoritet än som en pajas. Agerandet följs ofta av landsflykt, ex vis till Singapore.”

För övrigt är det kul läsning rakt igenom; perfekt att mysa med i höstmörkret, och inte så sällan med en allvarlig underton.

Så spring genast och köp Glänta, liksom senaste numret av Ord & Bild, om du får tag på den (jag fick det inte i dag, men bläddrade i en kompis ex), som handlar om arbetslivet och är superintressant ur ett kulturekonomiskt perspektiv.

Och när du ändå är i farten, kan du väl fundera över om det inte ligger mycket i det som sägs i Svenska Dagbladet i dag, nämligen att kulturtidskrifterna är livsviktiga för det demokratiska samtalet, utvecklingen och fördjupningens skull.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas