Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
19 september 2008 under Noterat | kommentera

Satsning på kulturnäringar

Emma Emma

I eftermiddags släppte kultur- och näringsministern tillsammans nyheten att man satsar 13 miljoner kronor på att utveckla de kreativa och kulturella näringarna och samarbetet mellan kultur och näringsliv.

Det är på tiden, och inte alls förvånande. Lite mycket och oreflekterat tjat om entreprenörskap och företagande, förstås, men det verkar man få lära sig att leva med. Spontant, och utan att ha sett detaljerna, tycker jag ändå att det är både bra och behövligt. Och framför allt är det utmärkt att näringsministern är med på noterna.

Lite grämer jag mig dock över att jag tackade nej till att moderera evenemanget, när kulturdepartementet ringde och frågade för en tid sedan. För jag hade ju gärna varit där och ställt frågor…

En kommentar
  1. Den hemlige planeraren skriver:

    13 miljoner? Vad räcker det till, servicen av kulturdepartementets kaffeautomater under ett års tid? Tycker att det är skamligt att försöka framställa den sortens summor som någon sorts ”satsning”. Den gamla klyschan ”för lite för sent” känns, i alla fall i mina ögon, som en passande beskrivning i sammanhanget.

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas