Debatt, idéer och nyheter med Tobias Nielsén och Emma Stenström sedan 2007

Vill du prenumerera på analysbrevet?
4 september 2008 under Noterat | kommentera

Miljömedveten kulturindustri?

Emma Emma

En variant på temat ”grönsaker och konst” är det biologiska fantasispelet Spore, som släpptes i dag och som DN i sin recension kallar för ett ”mästerverk”. Sonen fastnade direkt, alltmedan jag mest satt och funderade över försäljningsstrategin.

Först kunde man köpa ett verktyg för att bygga sina egna figurer; någon månad senare släpptes själva spelet och köpte man det, fick man pengarna tillbaka för ”gubbverktyget”. Är inte det ett smart, på gränsen till manipulativt, sätt att få alla att köpa spelet?

Hur som helst: det verkar vara ett kanonspel. Och det är verkligen både kul och bra att det äntligen finns något slags miljömedvetande i film- och spelvärlden. Ett annat aktuellt exempel är förstås filmen Wall E, som är suverän!

Lämna en kommentar

Viss HTML kan användas